Buiten het feit dat we geboren worden, sterven, dat de aarde om de zon draait én dat diezelfde zon steeds weer opkomt, zijn er in het leven weinig zekerheden. Daarover gaat het ook in de nieuwe single van de 3JS. “Dit is weer een typisch, herkenbaar liedje, dat je kan terugvinden op ons recentste album ‘7’. Eigenlijk is het qua inhoud vrij triestig, want het gaat over een geestelijke kwelling. Twee mensen die in hetzelfde huis wonen, maar die uiteindelijk toch naast elkaar leven. Iemand moet een beslissing nemen, hoe pijnlijk die ook mag zijn, want zonder kom je namelijk geen stap verder. Wat er ook beslist wordt, er is slechts één zekerheid en dat is dat de zon steeds weer opkomt. Je kan het letterlijk interpreteren, maar in dit liedje is het vooral figuurlijk bedoeld. Hoe moeilijk je het ook mag hebben, telkens weer is er dat straaltje zon dat je vooral moet toelaten in je leven”, zegt Jan Dulles van de 3JS.

Op dit moment zitten de 3JS volop in hun 7de theatertour ‘7’, die hen brengt langsheen de grootste theaterzalen van Nederland én Vlaanderen. “Dat klopt. Op donderdag 28 april staan wij inmiddels voor de 3de keer in de Antwerpse Arenbergschouwburg. Voor ons wordt dat een bijzondere avond, omdat het onze enige en dus exclusieve afspraak met onze Vlaamse fans is, in Vlaanderen. We merken doorheen de jaren dat zij talrijker aanwezig zijn en dat doet ons een groot plezier”, aldus Jaap Kwakman. “Het is trouwens best grappig dat onze liedjes inmiddels bekender zijn geworden dan wijzelf. Sinds ‘Bevlogen als vogels’, hoor je ons voortdurend op de radio, maar nu is het nog de kunst om onze naam eraan te koppelen. De Vlamingen kennen onze liedjes, maar nog niet zo goed onze gezichten en ook daar wordt keihard aan gewerkt”, zegt collega Jan Schilder.

Wie de 3JS aan het werk wil zien, kan dat op donderdag 28 april, tijdens de theatertour ‘7’ waarmee ze halthouden in de Antwerpse Arenbergschouwburg. Tickets en info via www.arenbergschouwburg.be

De nieuwe single ‘De zon komt steeds weer op’ van de 3JS, kan je terugvinden op het album ‘7’, dat fysiek en digitaal verschenen is op het Artist & Company label.

3j’s te boeken bij The Booking Company!