Nog 5 dagen en The Band is toe aan zijn grote finale. De finaleweek wordt door de jongens ingezet met nieuws. Groot nieuws. Finalist Laurens bracht vanochtend – maandag 3 april 2017 – een live nummer bij Q-dj Vincent Fierens én maakte daar meteen ook de naam van de groep bekend. Dat wordt ‘Buurland’, een naam die door de finalisten zelf werd gekozen uit verschillende Nederlandstalige opties.

“We hebben de afgelopen weken veel gebrainstormd met de kandidaten”, vertelde Laurens bij Qmusic. “We zochten een naam die te maken had met Nederland en België. En het moest ook Nederlandstalig zijn. Er zijn heel leuke, gekke namen uit voortgekomen. Maar onze voorkeur ging uiteindelijk uit naar Buurland. Volgende week komt ook de eerste single uit, die hebben we afgelopen weekend opgenomen en zal in primeur in de finale van The Band te horen zijn. Maar welke 4 hem zullen mogen brengen, is tot dan nog een vraagteken…”

Met de naam Buurland verwijzen de jongens naar de mix van Vlaams en Nederlands zangtalent. De groep trekt binnenkort van buurland naar buurland met eigen Nederlandstalige songs. Dat rock ’n roll leven is echter maar weggelegd voor 4 jongens. Het wordt dus een razend spannende week voor Jannes, Andy, Jelle, Lennart, Joost en Laurens. Zij leggen hun toekomst in de handen van de kijker, want enkel die beslist op vrijdag 7 april 2017 welke 4 jongens het best in Buurland passen…