Tom Waes heeft het nieuws in Rusland gehaald met “Dva vodka”, zijn nieuwe single die hij maakte naar aanleiding van het WK voetbal,  waarin hij de draak steekt met tal van clichés over het land van Vladimir Poetin.

In het nieuws mocht hij gisteravond via een Skypeverbinding en simultaanvertaling tekst en uitleg bij zijn lied geven aan 2 presentatoren die vooral wilden weten of hij de tekst en de bijhorende clip als een grap bedoelde.

“De clip is een verzameling van clichés: een beer, een balalaika en vodka”, zegt de ene presentator in het fragment (zie video bovenaan). “En ook de belangrijkste Russische woorden volgens de auteur: dva vodka.” “Is het een grap of is het echt alles wat de Belgen over Rusland weten?”, vraagt de andere presentator zich af.

Een grap of niet, Tom Waes kan je de gehele WK-campagne boeken bij The Booking Company voor een optreden met korte meet & greet!