Gers Pardoel brak volledig door met zijn hit “Ik neem je mee”, maar toch was het vooral zijn deelname aan Liefde Voor Muziek waarmee hij zich in de harten van muziekminnend Vlaanderen nestelde. Maar de Nederlander beleefde ook erg donkere periodes in zijn leven… In Nederland staat zijn carrière op een lager pitje, maar in Vlaanderen is Gers Pardoel nog steeds immens populair. Nochtans zat Gers Pardoel tien jaar geleden nog op een grote schuldenberg. Gers Pardoel groeide op in een groezelige arbeiderswijk en de kwajongen werd al op zijn achtste naar het speciaal onderwijs gestuurd. Toch blikt hij daar positief op terug. En wel om een heel bijzondere reden. “Misschien ben ik daardoor wel geslaagd in het leven, omdat ik anders was of me anders voelde. Misschien is het wel de drijfveer geweest waarom mijn drive nu zo groot is, waardoor ik graag dingen wil bereiken,” herneemt Story een quote uit Gers’ biografie “Gers”. Het gezin Pardoel moest toen echter nog de zwaarste klap ondergaan. Op zijn zestiende werd Gers’ moeder gediagnosticeerd met longvlieskanker, waarschijnlijk door asbest. “Het was fucked up”, blikt Gers terug op die verschrikkelijke periode. “Toen zijn moeder de strijd na negen pijnlijke maanden verloor, voelde Gers naast verdriet ook opluchting.” Gers belandde toen in het skatewereldje waarin hij best wel succesvol was. Maar de spanningen met zijn vader liepen hoog op. Zeker toen hij een half jaar na de dood van zijn moeder al een nieuwe vriendin had. Gers trok in bij zijn tweelingbroer en begon liedjes te schrijven… Gers Pardoel schreef over zijn rauwe, armoedige leven, en belandde zelfs op de bijstand, vooraleer hij in 2001 dan scoorde met zijn meezinger “Ik neem je mee” wat een enorme hit werd. Maar dat betekende niet dat Gers’ leven meteen rozengeur en maneschijn werd. “Ik ben mezelf dikwijls tegengekomen op weg richting mijn doorbraak,” lezen we in Story, maar ook na zijn doorbraak moest de zanger zich nog door donkere periodes worstelen…

Gers werd letterlijk ziek van de drukte, dronk te veel en ging pas slapen als hij omviel van vermoeidheid. Hij had de liefde gevonden bij Selina en genoot van het vaderschap, maar toch sukkelde Gers in een depressie. “Ik had een goede carrière, een dikgevulde bankrekening, een leuke relatie en een mooi huis, maar op dat moment zag ik dat gewoon niet,” lezen we in Story. Gers vluchtte in een geheime romance waardoor Selina hem verliet… Uiteindelijk zou Gers afgelopen zomer iedereen verbazen door aan te kondigen dat hij zich had verzoend met Selina. Eindelijk had hij het antwoord gevonden op de vraag waarom hij het allemaal deed. “Selina en mijn kinderen zijn de lichtpuntjes in mijn leven,” klonk het bij Gers, die de donkerste periode uit zijn leven eindelijk achter zich kon laten. En in die periode leerde hij veel over zichzelf… “Ik hou van mezelf en dá’s belangrijk, anders kan je geen liefde geven,” aldus Gers op Radio 2. En ook voor zijn kinderen heeft hij één grote wens en levensles die hij hen wil meegeven. “Ik wil dat mijn kinderen hun passie achterna gaan en puur zijn in hun gedachten. Dan kan je alles bereiken wat je wilt, denk ik maar.”