Dikke pech voor Niels Destadsbader, …de zanger en presentator heeft rugproblemen. De volgende weken moet Niels platte rust nemen en dat heeft minder leuke gevolgen : hij zal niet te zien zijn bij de audities van Belgium’s Got Talent. Maandag startten de opnames van Belgium’s Got Talent en zou Niels Destadsbader te zien zijn als jurylid maar dat feestje gaat niet door. “Lieve mensen, net zoals velen onder jullie kijk ik al een tijdje uit naar het nieuwe seizoen van Belgium’s Got Talent vandaag. De eerste dag van de audities stond dan ook met stip genoteerd in mijn agenda. Alleen beslissen mijn rug en de dokter daar nu anders over”, laat Niels weten. Niels Destadsbader is even out met een acute rugblessure. Niels stelt het wel, en zal snel opnieuw te been zijn. Alleen is lang op één stoel blijven zitten voor hem de volgende dagen echt wel een praktisch probleem. Het mag echt niet van de dokter. Slechte timing, want net maandag 1 juli starten in Antwerpen de audities van het nieuwe seizoen van Belgium’s Got Talent, waar Niels opnieuw in zijn jurystoel zit naast An Lemmens, Stan Van Samang en Dan Karaty.
Gelukkig heeft Niels zelf voor een oplossing gezorgd. Hij zal zich bij de audities van de verschillende acts laten vertegenwoordigen door Jens Dendoncker. Jens zal als ambassadeur van Niels naast An, Stan en Dan zitten en hem continu op de hoogte houden van de hits en misses in de show. De twee zullen dus regelmatig overleggen en de audities van het nieuwe seizoen bespreken. Zo hoeft Niels echt niks te missen.
Niels Destadsbader: “Om het met een flauwe woordspeling te zeggen: ik hoop dat dit snel achter de rug is. Een paar weken platte rust is, voor iemand die nauwelijks kan stilzitten, om zot van te worden. Maar het moet. Gelukkig heb ik alle vertrouwen in Jens. Dat heb je met West-Vlamingen, die zijn er voor elkaar. Jens vertegenwoordigt mij tijdens de audities. Tegen de studioshows neem ik gewoon zélf mijn vertrouwde stoel terug in.”
Bij de opnamen van de studioshows van Belgium’s Got Talent later dit jaar, keert Niels dus gewoon terug naar zijn vertrouwde stoel. Maar eerst kunnen kijkers bij de afleveringen rond de audities ook genieten van het debuut van Jens Dendoncker als jurylid ad interim.

Jens Dendoncker: “Dit is een geweldige verantwoordelijkheid, maar gelukkig gaat Niels me helpen. Ik ken mezelf, ik ben soms té enthousiast. Ik ga zeker 7 Golden Buzzers per aflevering nodig hebben. Verder heb ik een zwak voor opvallende hoofddeksels. Kom met een knalgroene badmuts je act doen en mijn ‘Ja’ heb je!” Niels wil de volgende dagen volop rusten en zich concentreren op zijn revalidatie. Wie Jens de volgende dagen aan het werk wil zien als jurylid, moet snel naar vtmtickets.be gaan.