Met zijn eerste hit “Helena” sleept Mathias dit jaar 3 nominaties binnen bij Radio 2 Zomerhit.

‘Helena’ ontstond tijdens een schrijfsessie met Manu Huylebroeck en Lukas Sabbe. Toen de song klaar was, vulde een speelse blijheid de ruimte. We waren alle drie aan het glimlachen en meteen voelden we dat het goed zat. Dat gevoel werd onmiddellijk bevestigd door mijn manager Bob (Savenberg) die ons enthousiast opbelde. “Mannen, dit is het”, en ik moet zeggen dat hij gelijk heeft gekregen. “Frisse Nederlandstalige popsongs die voorzien zijn van een gelaagde toegankelijkheid, dat is wat ik het liefste schrijf en zing, en wat mijn publiek apprecieert.” zegt Mathias.

‘Helena’ is ondertussen één van de meest gedraaide songs op de radio, Mathias staat ermee op 4 in De Vlaamse Ultratop 50 en na zijn doortocht in ‘Vlaanderen Feest’, is hij dus nu ook genomineerd voor de Radio 2 Zomerhit én ook in de categorieën ‘Beste Doorbraak’ en ‘Beste soloartiest’.

Mathias is ook alvast bezig met zijn debuutcd. ‘Helena’ is samen met ‘Wij alleen’ de perfecte blauwdruk van hoe deze gaat klinken. Eerst gaat hij zieltjes winnen en hopen dat er veel mensen zijn die dadelijk stemmen voor ‘Helena’. De nominatie op zich is al een overwinning, maar ik zeg niet neen om Zomerhit te winnen, integendeel”, zegt Mathias Vergels lachend.

Stemmen kan via Radio2.be