Jo De Poorter

PRIJS OP AANVRAAG

AVAILABLE

Jo De Poorter is radio- & televisiepresentator, journalist, schrijver, columnist en communicatieadviseur en mediatrainer in België en Nederland.

Hij presenteerde programma’s voor alle grote omroepen in de beide landen, variërend van nieuws tot entertainment. De bekendste titels zijn: Liefde op het eerste gezicht (VT4), De Tien (Vtm), Tv-Makelaar (Vtm), Kopspijkers (Vtm), Familieraad (Vtm), De Rode Loper (VRT), Bingovision (VRT), Dinges (NCRV), De Vlaamse Musicalprijzen (Atv), en Rtl-Boulevard (RTL4).

Voor de radio presenteerde hij onder meer: Pluche Palace, Zomerhit (Radio 2), De Afrekening, De Handelsbalans, en De Tafel van Jo en Co (Studio Brussel) en Tekstbaronnen (Radio 1). Voor dat laatste nomineerde De Vereniging van Radio en Televisiejournalisten hem als beste presentator.Daarnaast presenteerde hij op radio en televisie nog 25 andere programmareeksen variërend van sport-, kinder-, muziek-, humor-, praat-, gala-, panel- en spelprogramma’s . Van dat laatste genre presenteerde Jo er meer dan 1000.

Jo is ook senior communicatieadviseur en mediatrainer bij het adviesbureau jodepoorter.com waar hij overheidsinstellingen, politieke partijen en bedrijven bijstaat in hun communicatiestrategie onder meer: UZGent, Air France-Klm, Toyota, ABN-Amro, GDF Suez, Estee Lauder, Océ en Coca Cola.

Als journalist werkte Jo voor De Standaard, Knack, Eén, Studio Brussel en VTM. Hij schreef columns voor De Standaard, Het Nieuwsblad, Radio 1 en Studio Brussel.

Hij is ook de auteur van 3 boeken waaronder het bekroonde Succes in 100 Dagen, een handleiding voor een beter leven. De Telegraaf gaf dat boek een vijf sterren quotering.

Jo zet zich ook in voor het goeie doel en is in die hoedanigheid goodwillambassadeur geweest voor Greenpeace, Unicef en Terre des Hommes. In Nederland zamelde hij 2,5 miljoen € voor de actie Kans voor een Kind.

Als talentproducer is ook actief bij het Vtm-Nieuws waar hij alle on screen talent traint, aanscherpt en bijstuurt.

De jongste jaren specialiseert hij zich in beeld vooral in het presenteren van historische eventtelevisie: Koninklijke huwelijken, nationale herdenkingen en kroningen. Zo mocht hij onder meer commentaar spreken bij de kroning van de Nederlandse, Belgische en de Spaanse koning.

NU BOEKEN

Categorie:
  • :
[ninja-popup ID=1773]

Extra informatie

Genre

Nederlands

This is not a valid facebook url URL

Welkom bij The Booking Company! Bent u op zoek naar Benelux Theater?Open de website van Benelux Theater
+ +