Maarten Cox

PRIJS OP AANVRAAG

AVAILABLE

Op achtjarige leeftijd begint Maarten met zingen in het kinderkoor ‘De Piccolo’s’. Hij volgt op jonge leeftijd ook al notenleer en later ook piano, zang en saxofoon.

In 2004 leert het grote publiek hem kennen tijdens de talentenjacht “Idool 2004”, waar hij uiteindelijk een 6e plaats behaalt. Maarten krijgt een platencontract aangeboden en mag de cd “Terugblik” opnemen, een album met covers van oudere Nederlandstalige nummers

Maarten vormt samen met jeugdvriend Toon Meuris en drummer Peter Thys het trio “Tri- plex”. Hij brengt met dit trio sfeervolle, leuke, herkenbare en meezingbare muziek. Maarten Cox kan live perfect zijn mannetje staan en hij bouwt een stevige live reputatie op. Hij speelt op tal van evenementen zoals op de Gentse Feesten en Vlaanderen Zingt.

In december 2010 neemt Maarten een nieuwe uitdaging aan. Hij versterkt het presentatieteam van studio TVL (TV Limburg) en wordt samen met Rudi Moesen en Cynthia Reekmans één van de gezichten van deze live namiddagshow. Momenteel verzorgt Maarten ook presentatiewerk op RTV, Radio 2 en Ment tv.

Maarten tekent daarna een nieuw contract voor management en platen en het eerste resultaat van deze samenwerking “Wat doe je dan ?” laat niet lang op zich wachten. De single haalt de Ultratop 50 en staat wekenlang in de Vlaamse Ultratop 10. Het wordt ondermeer bij Radio 2 meteen een airplaytopper, net zoals alle opvolgers.

Leve de winter” doet het al even goed. Mede dankzij het barre winterweer in januari 2013 haalt ook deze single een nummer 1 in de Vlaamse Ultratop 10.
In mei 2013 pakt Maarten uit met fris zomers werk: “Onweerstaanbaar”, een derde successingle op rij! Begin 2014 is er “Vrij”, later gevolgd door “Leuker met twee”, “Hé jij”, “Als ze kust” en “Ga door”, allemaal goed voor topscores (of nr 1 noteringen) in de Vlaamse Ultratop 50.

Eind 2017 lanceert Maarten als fiere Limburger een nieuwe symfonische versie van het Limburgs volkslied “Waar in’t bronsgroen eikenhout” en een album “Op weg” waarop al zijn singles van de laatste jaren te horen zijn, aangevuld met ondermeer “Deel van ons wij”, een gevoelig nummer over de geboorte van een kind, stilaan een klassieker op doopfeesten.

Categorie:

This is not a valid facebook url URL

  • :
[ninja-popup ID=1773]
Welkom bij The Booking Company! Bent u op zoek naar Benelux Theater?Open de website van Benelux Theater
+ +