Sabien Tiels

PRIJS OP AANVRAAG

Sabien Tiels is in Vlaanderen één van de eerste vrouwelijke Nederlandstalige singersongwriters én zangeres pur sang.. Haar glasheldere stemkleur, warme uitstraling en uit het leven gegrepen teksten bezorgen haar menig fan.

Ze scoorde hits met ‘Hou je morgen nog van mij’, het intussen klassieke ‘Trein’,

‘Tante Emma’, het duet met Marcel de Groot, ‘Is het dit nu?’ en ‘jij kent me beter dan ik’.

Het nieuwe verhaal van Sabien Tiels begint in de vroege zomer van 2017.   Toen nodigde Sabien’s nieuwe manager haar uit om deel te nemen aan Song City, een internationale songschrijfweek die dat jaar voor de derde maal plaatsvond.  In die week leerden ze elkaar beter kennen, verraste ze hem terug als getalenteerde songschrijfster en was ze het absolute hoogtepunt in het afsluitend live-concert.

Resultaat van dat alles volgde een paar maanden later: ‘Hier en nu’, een single die meteen tot nr. 13 in de Vlaamse charts doorbrak.

In de zomer van 2018 volgden snel 2 singles na elkaar. Eerst “Een nieuwe dag”, geproduceerd door Ward Snauwaert en nadien “Jij kent me beter dan ik”, een nummer dat Sabien schreef in Engeland, samen met Paul Drew en Jack Duxbury (James Bay, Rag ’n Bone Man).  Dit laatste nummer werd massaal gedraaid op radio en prijkte diverse weken in de ULTRATOP Top 10.

Op het podium was Sabien te zien in haar eigen shows, in ‘Tussen Winter en Wonder’ (met Amaryllis Temmerman) en in ‘Accordeonissima’ (met Peter Van Laet).

SABIEN TIELS blijft verrassen

in 2019

Sabien Tiels is een singer-songwriter pur sang die al heel wat artistieke en emotionele watertjes heeft doorzwommen.  Daardoor worden haar songs sterker met de dag.

In 2018 nam ze een hernieuwde start en scoorde ze hits met ‘Hier en nu’, ‘Jij kent me beter dan ik’ (#4 in de Ultratop) en ‘Eerst geloven en dan zien’ (#1 bij MENT TV).  Alles samen goed voor niet minder dan 37 weken notering in de Ultratop.

Na haar succesvolle theatertournee met de ‘Nijghse vrouwen’, haar duettenalbum ‘Mannelijk Schoon’ (met o.a. ‘De reis’ met Stef Bos en ‘Is het dit nu?’ met Marcel de Groot) was Sabien Tiels in 2018 op diverse podia te zien met haar live-band, op openluchtfestivals (Gentse Feesten, Dendermonde, Song City, …) en met het winterprogramma ‘Tussen Winter en Wonder’, samen met Amaryllis Temmerman.

In 2019 zijn er terug tal van plannen.  Momenteel toert Sabien (nog tot eind maart) met ‘Accordeonissima’ (samen met Peter Van Laet); in april is er al de release van haar zomersingle ‘DANS’ (volgens insiders een absolute tophit; eind mei komt er een nieuw album, met allemaal nieuwe liedjes van Sabien; en in september is er al de première van NATURAL WOMAN, een avondvullend programma met de liedjes van Carole King.  In de link onderaan krijgt u al een voorsmaakje van hoe dat er zal uitzien in de versie van Sabien Tiels (in de show ‘Natural Woman’ wordt Sabien wel begeleid door 2 extra muzikanten).

In de tussenliggende periode en deze zomer kan u Sabien Tiels nog boeken met haar eigen programma, met de songs die we van haar kennen (Trein, Hou je morgen nog van mij, Moeder van mijn moeder, Jij kent me beter dan ik,…), de verrassende nieuwe songs van het album dat eind mei het daglicht zal zien, én de onweerstaanbare zomerhit ‘DANS’ (ook die videoclip wordt er eentje om duim en vingers van af te likken).

Sabien Tiels deze zomer nog boeken kan in 2 formules:

Met haar live band (5 muzikanten)

Of: Sabien (op piano – ze is een meesterlijke pianiste) in duo met topgitarist Marco Cirone.  Een belevenis.

Categorie:

Beschrijving

  • :
Welkom bij The Booking Company! Bent u op zoek naar Benelux Theater?Open de website van Benelux Theater
+ +