Sandra Kim

PRIJS OP AANVRAAG

AVAILABLE

Sandra Caldarone, beter bekend als Sandra Kim is geboren in Montegnée op 15 oktober 1972.

Op 3 mei 1986, wint Sandra het “Eurovisie Songfestival” in Bergen (Noorwegen) voor België met “J’aime la vie”. Ze is de jongste winnares ooit en was toen 13 en een half jaar oud.

In enkele weken haalt “J’aime la vie” dubbel platina. In België werden er meer dan 350.000 singels verkocht en wereldwijd 1.400.000. J’aime la vie staat meerdere weken op nr. 1 in de Belgische TOP 50.

Hetzelfde jaar neemt ze deel aan het internationale festival van Yamaha in Tokyo. Sandra eindigt op de 4e plaats, samen met Eros Ramazzotti, daarna vertrekt ze op een tournee door gans Japan.

Enkele maanden later zingt ze de generiek van de tekenfilm “Il était une fois la vie” gecomponeerd door Michel Legrand. Vervolgens heeft Sandra verschillende singles en albums opgenomen, gouden platen behaald en talrijke televisieoptredens verzorgd in verschillende landen zoals Nederland, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Portugal, Zwitserland, Noorwegen, Denemarken, Zweden, Finland, Turkije, Roemenië, Israël, Japan en de Verenigde Staten.

In 1990, zingt Sandra Kim het liedje “J’aime mon pays – Ik hou van mijn land” in duet met Luc Steeno, ter gelegenheid van de 60ste verjaardag van Koning Boudewijn en zijn 40 jaar Koningschap.

In de maand juni van hetzelfde jaar, co-presenteert ze het muziekprogramma “10 qu’on aime” op RTL-TVI en zetelt in de jury van het programma “Pour la Gloire” op de RTBF. Samen met Helmut Lotti en Paul Michiels, neemt Sandra Kim in 1997 het liedje “Song for Kosovo” in drie talen op voor de slachtoffers van de oorlog..

In 2005 zingt Sandra Kim “No, n’ho l’eta” op het grote gala ter gelegenheid van de 50e verjaardag van het “Eurovisie Songfestival” in Kopenhagen (Denemarken). Samen met Micha Marah en Afi lanceert ze in 2006 “The SouldivaZ” en zingen ze grootste soul hits. In 2008 nodigen “les Gauff” Sandra uit op de Francofolies van Spa om samen de superhit “Highway to hell” te zingen.

In 2010 begint de artieste die België vandaag beschouwt als een legend aan een nieuwe uitdaging : ze brengt een album uit waaraan grote namen uit de Belgische muziekwereld zoals Salvatore Adamo, Dani Klein, Piet Goddaer, David Bartholomé, Anthony Sinatra en Jacques Duval hun medewerking verleenden. Haar nieuwe album « Make up » wordt heel positief onthaald door de pers en het publiek. Op 3 mei 2011 geeft Sandra een concert in de Botanique en ook hiervoor krijgt ze heel wat lof van de pers.

Hiermee toont Sandra Kim nogmaals aan dat ze een grote zangeres is en dat ze verrassend uit de hoek kan komen met nummers die we van haar niet gewend zijn.

In de zomer van 2011 staat Sandra een nieuwe uitdaging te wachten, bij het vertrek van de Grote Prijs Formule 1 van Francorchamps zingt ze het Belgisch volkslied in de drie landstalen.

2012 maakte Sandra Kim deel uit van het Tiende Bal National, samen met Sam Gooris en de Kings of Pop. Het publiek en de organisatie waren zo enthousiast over haar optreden dat ze meteen weer werd vastgelegd voor de editie van 2013, waar de koningen ook aanwezig waren voor de troonwisseling. Ze viert later dit jaar samen met ‘Manneke Paul’ haar 40ste verjaardag en zingt ter eren daarvan ‘J’aim la vie’ in duet met hem.

In 2015 zette ze nog eens de Ethias Arena op haar kop tijdens de 10e editie van het Schlagerfestival. Nummers zoals ‘Le lac du Connemara’ en natuurlijk haar eigen toppers laten niemand onbewogen. Als klap op de vuurpijl zingt ze een duet met Luc Steeno.

Sandra Kim blijft tussendoor zeker niet bij de pakken zitten. In 2018 trekt Sandra op Italiaanse theatertournee door België!

live-on-tape :
PRIJS OP AANVRAAG
live-met-band :
PRIJS OP AANVRAAG
gastoptreden :
PRIJS OP AANVRAAG
Categorie:

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

[ninja-popup ID=1773]

Extra informatie

Genre

Frans, Pop

This is not a valid facebook url URL social_plugin="false"

Welkom bij The Booking Company! Bent u op zoek naar Benelux Theater?Open de website van Benelux Theater
+ +