fbpx

Günther Neefs

Kenners noemen de stem van Günther Neefs doorleefd. Zij hebben gelijk, want van kindsbeen af is Günther begeesterd door temperamentvolle ritmes en muziekstijlen.

Hij begint zijn carrière in 1985 als percussionist bij een bigband. Omringd door blazers en ritmesecties voelt hij zich als een vis in het water en het duurt niet lang voor zijn wonderbaarlijke stem hem achter de microfoon doet belanden.

Ondertussen staan er al 15 full cd’s op het palmares. Ook hier oogst Günther een onwrikbare waardering van publiek en collega’s: pop, rock, soft-jazz, swing, soul, bigband, ballade en funk smelten harmonieus samen tot één brok power. Zowel in het Nederlands als in het Engels laat hij van zich spreken.

Voor zijn Engelstalig repertoire kiest Günther steevast voor songs met een sterke ziel, die schreeuwen om een staaltje van zijn sterke live-reputatie. ‘Special Request I & II’, ‘The Love Album’, ‘Swing is the thing’ en ‘My Soul’ illustreren de veelzijdigheid van de warmste stem van Vlaanderen. De inbreng van topproducers en de crème de la crème uit de muzikantenwereld plaatsen hem ook hier op eenzame hoogte.

Zijn laatste Nederlandstalige cd ‘Günther Neefs 21’ is een pareltje dat tot stand is gekomen door de creatieve samenwerking tussen enkele toppers uit de Vlaamse muziekwereld. Ronny Mosuse, Bart Peeters, Jan Leyers, Frank Vander linden en Hugo Matthysen leveren een stevige bijdrage. Günthers warme stem is de kers op de taart.

Op de cd ‘Wonderful Women’ heeft Günther twaalf onvergetelijke klassiekers uitgekozen die oorspronkelijk werden gezongen door een vrouw. Gerespecteerde artiesten als Dionne Warwick, Roberta Flack en Randy Crawford herrijzen in een mannelijke gedaante, maar  Günther durft ook verrassen met Nelly Furtado en Emeli Sandé.

Op zijn laatste LP “Back to Swing” brengt Günther Neefs de grootste nummers van The Rat Pack weer tot leven. Mooie duetten met tante Connie Neefs en een frisse Amaryllis Uitterlinden zorgen een verrassende toets. Weerman Frank Deboosere laat ons kennis maken met zijn virtuositeit als pianist. Deze LP werd opgenomen in de vermaarde Toots-studio van de VRT.

Günther staat al meer dan 25 jaar op de planken. Reizend van dorpen naar steden, naar concert- en feestzalen, op bedrijfsfeesten en festivals, begeleid door zijn live band of omringd door een podium vol muzikanten, heeft hij zich de laatste 25 jaar telkens weer bewezen als een uniek entertainer.

Boek Günther Neefs voor jouw event.

Wij controleren de beschikbaarheid en contacteren jou voor alle nodige details te bespreken.

Prachtig optreden, toffe sfeer. Gunther had de volledige zaal onmiddellijk mee. Top!

Fijne dag en tot de volgende