John Terra

Jan Theys bracht hem in de jaren 70 in contact met platenbaas Jean Kluger en dat was voor de Limburgse zanger, producer en songwriter John Terra het begin van een succesvolle carrière.

Hij scoorde met ‘Iemand heeft je pijn gedaan’, ‘Is er een ander tussen jou en mij’, ‘Verliefd voor de eerst keer’ en ‘Als je de taal van de liefde verstaat’, een nummer waar Bobbejaan Schoepen de muziek voor componeerde.

Daarna werd het stil, tot John in de jaren 80 meedoet aan de Baccarabeker, goed voor zijn grootste hit ‘De dag dat het zonlicht niet meer scheen’. Hij stond er 7 weken mee op nummer 1. John ontdekte Lisa del Bo, Dana Winner, Kim Kay en Vanessa Chinitor. De peetvader van de Vlaamse muziek schreef hits voor o.a. Yasmine, Christoff, Jo Vally, Luc Steeno en Willy Sommers.

De grootste erkenning kreeg hij in 2012, toen hij voor zijn veelzijdigheid werd opgenomen in De Eregalerij van Radio 2 en Sabam. John houdt van afwisseling. Met een brede glimlach ruilt hij zijn muziekstudio voor een podium waar hij live on tape, met zijn liveband of als gastartiest de massa moeiteloos bespeeld. Gelaagde variatie zit ook in zijn setlist, want naast zijn hits, zingt hij ook liedjes uit ‘John Terra zingt Neil Diamond’, een album waar hij recent nog mee scoorde in de charts.

Boek John Terra voor jouw event.

Wij controleren de beschikbaarheid en contacteren jou voor alle nodige details te bespreken.