fbpx

Katastroof

Katastroof, nog steeds gevraagd op tal van events!

Vandaag vormt het trio Jos Smos, Zjuul Krapuul en Stef Bef de beruchte groep KATASTROOF.

Na drie decennia actief te zijn in de marge van de showbizz kent de groep een rijke geschiedenis.
KATASTROOF ontstond in het najaar van 1977. Vier jonge kerels staken de koppen bijeen om een éénmalig folk- en kleinkunstprogramma in elkaar te steken, maar door een speling van het noodlot bleven ze aan elkaar hangen en noemden zich KATASTROOF.

De obscure optredens volgden elkaar op. In die dagen brachten ze voor een paar pinten Ierse traditionals en volksliedjes tijdens kroegentochten en nachtelijke omzwervingen in ondergronds Antwerpen.
Al snel schreven ze een avondvullend programma bijeen met eigen liedjes in het Antwerps dialect. Deze meezingers waren geïnspireerd op het caféleven, de seksuele zeden en de minder fraaie kantjes van pastoors en politiekers.

De absolute doorbraak…

De eigenlijke doorbraak kwam toen de groep zich door een platenproducer liet strikken en de eerste elpee ‘Stront aan de knikker’ op de wereld losliet. Natuurlijk werd daarvan nooit één noot op de gevestigde radiostations gespeeld! En toch werd KATASTROOF een begrip. Zjuul Krapuul, Jos Smos, Rob de Snob en Jimmeke ‘t Slimmeke werden ‘beruchte Vlamingen’.Vanuit de Koekestad zwierf KATASTROOF uit over alle chiro-lokalen en parochiezalen van Vlaanderen, bleef de jeugd ‘inspireren’ en verontruste ouders choqueren. En dit al zo’n 30 jaren lang.

Op het einde van de vorige eeuw stapte Jimmeke er uit, maar dit lieten de overblijvenden niet aan hun hartje komen. Een herbewerking van ZUIPE!, een der oudste Katastroof-songs veroverde in mei 2000 de eerste plaats in de Vlaamse toptien, en dit was nog maar het begin van ‘terug van nooit weggeweest’.
In 2002 werd keyboardspeler en multi-instrumentalist Stef Bef binnen de rangen gehaald. Nieuw bloed dat het voortbestaan van de groep voor de komende decennia verzekerde. Eind 2005 besloot Rob de Snob dat het welletjes geweest was en ruilde KATASTROOF in voor een kalmer(?) leventje. KATASTROOF is voortaan een trio (Zjuul, Jos en Stef) en klinkt frisser dan ooit tevoren. Na zo’n 20 albums blijft de meest gedownloade Belgische groep volharden in de boosheid. Antwaarpe boave!

Boek Katastroof voor jouw event.

Wij controleren de beschikbaarheid en contacteren jou voor alle nodige details te bespreken.