Katastroof

Katastroof, nog steeds gevraagd op tal van events!

Jos Smos, Eli Droge Keli en Wout Stout vormen sinds september 2021 de nieuwe Katastroof.

‘Katastroof’, Antwerpse folk(rock)groep is al 45 jaar het marginaalste dat de Vlaamse showbizz te bieden heeft. Een obscure groep die toch iedereen kent. Hun liedjes worden door jong en oud meegezongen, hoewel ze van de radio worden geweerd. De oude hits, gebracht door deze vernieuwde formatie klinken zoals ze nog nooit tevoren hebben geklonken.

Het verhaal begint in 1977. Vier twintigers, Jos Smos, Zjuul Krapuul, Jimmeke ’t Slimmeke en Rob de Snob, steken de koppen bijeen voor wat een  eenmalig optreden moet worden, maar het noodlot slaat toe en het kwartet sluit een duivelspact. Omgedoopt tot Katastroof, zijn ze voor een paar pinten te overhalen om Ierse traditionals en volksliedjes te verkrachten tijdens nachtelijke kroegentochten in ondergronds Antwerpen.

Jos Smos en Zjuul Krapuul pennen gezwind een repertoire meezingers in het ‘Plat Aentwaerps’ neer. Drinkliederen natuurlijk, maar al gauw ook pakkende ballades en strijdliederen tegen Kerk en Staat.

Een doorbraak kan niet uitblijven. Een gewiekste producer strikt de groep. De eerste elpee ‘Stront aan de knikker’ wordt op de wereld losgelaten. Kleinburgerlijk Vlaanderen is in shock! Er klinkt geen katastrofale noot op de radio, maar toch worden de vier BV’s: ‘Beruchte Vlamingen’.

In de jaren ’80 zwerft KATASTROOF vanuit de Koekestad uit over Vlaanderen en verspreidt de Antwerpse beschaving in chirolokalen, parochiezalen en festivallekes.

Geen dorp is meer veilig als de eindeloze tournee ook in de jaren ’90 langs steeds grotere zalen dendert. Ondanks de mediastilte worden de liederen van KATASTROOF klassiekers.

In 1999 verlaat Jimmeke de groep. Slecht getimed, want even later wordt een remix van ‘Zuipe!’ een onverwachte nummer 1 hit. Katastroof verlaat de underground en wordt een fenomeen. In 2000 staan er 4 van hun composities tegelijk in de top 10.

Nieuw bloed verzekert het voortbestaan van KATASTROOF in de komende decennia, wanneer snotneus Stef Bef zich in 2002 als muzikant, zanger en songschrijver aansluit bij de groep.

Eind 2005 beslt puitionier Rob de Snob dat het welletjes is en zegt de groep vaarwel. Zjuul, Jos en Stef volharden in de boosheid en gaan door als trio. Deze formatie zou het 19 jaar uitzingen.

In 2021 verlieten zowel Stef als Zjuul de band, en werd de groep verjongd door Wout Stout en Eli Droge Keli.

De tand des tijds is kansloos: KATASTROOF klinkt strijdvaardiger dan ooit!

KATASTROOF nu te boeken bij The Booking Company!

Boek Katastroof voor jouw event.

Wij controleren de beschikbaarheid en contacteren jou voor alle nodige details te bespreken.