fbpx

Metejoor

Metejoor (Joris van Rossem) wordt geboren in Duffel en groeit op in een warm nest in Vosselaar, samen met zijn zus Lisa. 

In zijn jeugd houdt hij zich voornamelijk bezig met sport en later zal hij zich ook inzetten als jeugdtrainer. Door zijn enthousiasme en openheid vindt hij gemakkelijk zijn weg in deze wereld en een toekomst als turnmeester lijkt voor hem dan ook een voor de hand liggende keuze. 

Ondertussen speelt muziek steeds een rol op de achtergrond. Hij trommelt op alles wat geluid maakt, zingt hele dagen mee met zijn zus(je) en gaat soms mee naar optredens van zijn ouders en nonkel. De angst om te falen houdt hem lang tegen en hij houdt zijn zangtalent zoveel mogelijk verborgen voor vrienden en familie…. Totdat zus Lisa in februari 2016 meedoet met The Voice van Vlaanderen en ook bij hem de muzikale kriebels te groot worden. Het toeval wilt dat hij spreekwoordelijk aan de hand van zijn zus, op een mooie dag binnenloopt in de Popvilla studio van producer Hans Francken. Die spoort hem aan om ook even te zingen en meteen ingenomen is door zijn stem. 

Met zijn eerste single “Ik hou van jou”, een cocktail van akoestische gitaren en frisse, dansbare reggeatonbeat weet hij meteen een nominatie in de wacht te slepen bij Radio2 Zomerhit als beste doorbraak.  Ook de volgende singles “Ik wil meer”, in een eigentijdse productie, de powerballade “Samen Alleen” en het uptempo”Je hoeft niet bang te zijn” krijgen een hoge rotatie op nationale radio. Dat levert hem dan ook het voorprogramma van Clouseau op die dan touren in Nederland. Voor een Hollands publiek weet hij iedereen te charmeren in zalen zoals de 013 (Tilburg) en de Paradiso (Amsterdam) inclusief staande ovaties.

In september roept Niels Destadsbader met MNM nieuw talent op om zich in te schrijven voor een wedstrijd met twee Sportpaleis voorprogramma’s als hoofdprijs. Metejoor brengt een eigen bewerking van Niels’ hit “Verover mij” en wordt door Niels, MNM en de luisteraars tot de winnaar uitgeroepen. Daar hoort dus ook nieuwe muziek bij en dat is de single “Boeit me geen” , een energiek uptempo nummer met een feature van Sarita Lorena (NL), nu overal eindeloos te beluisteren op je favoriet muziekplatform. 

Boek Metejoor voor jouw event.

Wij controleren de beschikbaarheid en contacteren jou voor alle nodige details te bespreken.