Metejoor

Meteoor: een kortstondig lichtspoor aan de hemel door de verbranding van een uit de ruimte vallende meteoriet (Van Dale)

Metejoor: (1) uitspraak onder vrienden: ‘we gaan op stap met de Joris’
Metejoor: (2) artiestennaam van Joris Van Rossem

Met een opa die een grote fan was van Nederlandstalig repertoire stond het in de sterren geschreven dat ook Metejoor vroeg of laat zijn stappen zou zetten in de muziekbranche. Het was jongere zus Lisa, die in 2016 deelnam aan ‘The Voice van Vlaanderen’, die hem meetroonde naar de studio van producer Hans Francken. Na een zangtest wist Hans het zeker: “Je stem slaat in als een meteoor!” – het begin van een lange samenwerking.

Het was meteen raak met de eerste single, “Ik hou van jou”, een samenwerking met Daniel Lopez: het nummer werd genomineerd als ‘Beste doorbraak’ voor Radio2’s Zomerhit 2017. “Ik was heel verrast en een beetje omver geblazen toen ik “Ik hou van jou” voor het eerst op de radio hoorde. Mezelf op de radio horen, dat was héél gek voor mezelf, en voor mijn omgeving, vrienden en familie. Vanaf dat moment sprak plotseling iedereen nog maar over één ding: muziek. Vanaf die dag werd ‘de Joris’ plots een zanger,” herinnert Metejoor zich.

“Ik hou van jou”, een combinatie van akoestische gitaren en aanstekelijke Caraibische beats, katapulteerde Metejoor meteen als support-act voor de Nederlandse tour van Clouseau. Datzelfde jaar won hij ook een wedstrijd op jongerenzender MNM en stond hij als voorprogramma in twee uitverkochte Sportpaleizen met Niels Destadsbader.

Metejoor bleef vlijtig werken aan zijn repertoire, en bracht nog vier singles op de markt – de vijfde, “Horizontaal” leverde hem een nominatie voor ‘Radio2 Zomerhit 2019” op.

Met “Blij om jou te zien” ging de bal pas echt aan het rollen – het nummer bezette 12 weken de topplaatsen van de Vlaamse Ultratop-lijst en kreeg een tweede leven en een extra boost in een duet met Tinne Oltmans.

Maart 2020…toen kwam de pandemie…en was er “Laat het voor de liefde zijn”, op maat geschreven van de situatie waarin we ons allen bevonden. Voor Metejoor was die periode niet evident. Als leraar lichamelijke opvoeding en leerlingbegeleider kreeg hij het hard te verduren.

Op de vooravond van zijn switch naar een professionele carrière als zanger deden die achttien maanden hem twijfelen: beginnende artiesten hadden het bijzonder moeilijk, de kruimels, de kleine concerten die cruciaal waren om jong talent kansen te geven, werden terug door de grote namen opgegeten.

Gelukkig bleven Metejoor en zijn team van songschrijvers en producers ondanks de corona- periode niet bij de pakken zitten.

In 2020 verschenen “Het beste aan mij (ben jij)” (alweer genomineerd voor de Zomerhit 2020) en het verrassende “Hoe kon ik zo dom zijn” met DJ 5Napback – Metejoor bleef aan de weg timmeren. “Ik hou van duetten,” vertelt Metejoor. “Ik zag dat vroeger met Marco Borsato die de ene special guest na de andere uitnodigde. Zingen “met de Joris” dat vond ik tof, dat doe ik heel graag. Zingen doe ik liefst met zoveel mogelijk andere mensen.”

Dé grote doorbraak kwam er in januari 2021 met “1 op een miljoen”, een duet met de Nederlandse Babet. Het nummer werd opgepikt door radiozenders in Vlaanderen én Nederland en kreeg een lang leven in de hitlijsten, wat resulteerde in Metejoor’s eerste nummer 1 hit met platina-status in

de Ultratop. Het nummer werd intussen al tien miljoen keer gestreamd – daarmee is een van de grootste Vlaamse hits van 2021 een feit.

De warme Nederpop van Metejoor, met catchy nummers en emotionele teksten, gezongen door één van de beste stemmen in Vlaanderen, werd door het grote publiek in de armen én het hart gesloten.

Vlak voor de zomervakantie bracht Metejoor, samen met Emma Heesters, de tandemhit “Rendez- vous” uit – het nummer staat al weken op nummer 1 in de Vlaamse Ultratoplijst én in de Nederlandse Top40 en heeft vandaag méér dan vijf miljoen streams op de teller.

“Rendez-vous” was de ideale opwarmer voor de méér dan 30 zomerconcerten die Metejoor onder andere naar Werchter Parklife brachten met Suzan & Freek, en Snelle en de Lieve Jongens. Nadat door corona de hele agenda van Metejoor voor 2020 was uitgewist was hij dit jaar non-stop onderweg en bleef zijn publiek steeds groeien.

De “Blij om jou te zien”- toer, een zeer toepasselijke titel overigens, brengt Metejoor live op het podium: 35 shows in openlucht, in concertzalen en culturele centra. “Bij Metejoor verwacht het publiek ballads – ze kennen “1 op een miljoen” en “Blij om jou te zien” maar het leuke aan Metejoor ‘live’ is dat we met zeven op het podium staan. Het is constant dansen op latin vibes en reggaeton-ritmes, gemixt met ballads. We verrassen de mensen vanop het podium…véél dansen, véél bewegen, met veel percussie,” verklapt Metejoor.

Eind oktober kijken we uit naar het debuutalbum van Metejoor – een ‘best of’ collectie van de laatste singles en negen gloednieuwe songs.

Na vijf jaar hard werken en bouwen aan een eigen, herkenbaar repertoire, en met twee mega-hits op zak, is Metejoor klaar voor de toekomst – en één van de vaste waarden in de Vlaamse en Nederlandse muziekscene. “We zijn nu écht, met de hele band achter mij, en de nieuwe nummers op komst, klaar voor alles wat er gaat komen,” blikt Metejoor vooruit.”

Boek Metejoor voor jouw event.

Wij controleren de beschikbaarheid en contacteren jou voor alle nodige details te bespreken.