Robin Ramaekers

NIEUW > ‘ROBIN RAMAEKERS als eerste in de “vergeetput” van al Hasakah, de grootste IS-gevangenis van Syrië.’

WIE?
VTM NIEUWS-reporter Robin Ramaekers specialiseerde zich doorheen zijn carrière bij VRT Journaal, Terzake en VTM Nieuws in conflict- en oorlogsverslaggeving en werd de voorbije jaren nationaal en internationaal gelauwerd voor zijn reportages vanuit moeilijk toegankelijke oorden als Noord-Korea, Jemen, Zuid-Soedan, Afghanistan, Irak of Syrië.
 
LEZING
Enkele weken geleden trok Robin naar het noorden van Syrië en raakte, na lang aandringen, als eerste Belgische journalist binnen in de grootste gevangenis voor IS-strijders in al Hasakah. Hij bezocht ook het grootste gesloten kamp voor IS-vrouwen en kinderen in al Hol. In de gevangenis van al Hasakah trof hij niet minder dan 5000 IS-strijders aan, waaronder een tiental Belgen. In het kamp van al Hol leven meer dan 70 000 gevangen IS-vrouwen en hun kinderen in hallucinante omstandigheden. Onder hen een 20-tal Belgische vrouwen en een zestigtal kinderen. Robin maakte er een reeks reportages die te zien waren op VTM Nieuws en schreef erover in Het Laatste Nieuws. In deze reportages schetste hij een beeld van het leven in gevangenschap zoals het is voor de Belgische IS-strijders sinds de val van het IS-Kalifaat. Interviews met deze mannen, hun vrouwen en hun kinderen geven een unieke inkijk!
 
In kader van deze reportages, geeft Robin nu ook lezingen over dit zeer actuele thema. Hoe kijken IS-strijders vandaag terug op hun droom van een Kalifaat? Wat denken ze van de dreigementen die ze uitspraken tegen ons land? Hoe overleven de vrouwen en kinderen in een gevangenenkamp zo groot als een stad met 70.000 inwoners? Is er nu sprake van minder of net meer radicalisering? Het zijn maar enkele van de vragen waar je tijdens deze lezing antwoorden op krijgt.

Boek Robin Ramaekers voor jouw event.

Wij controleren de beschikbaarheid en contacteren jou voor alle nodige details te bespreken.