Semino Rossi

Semino Rossi werd in 1962 in Argentinië geboren. In 1985 ging hij naar Spanje en kwam via Italie, Frankrijk en Zwitserland tenslotte in Oostenrijk terecht, waar hij in een hotel een contract kreeg aangeboden om daar in de winter als muzikant op te treden.

Het succes van Semino Rossi kwam hem niet zomaar aanwaaien. Semino woonde inmiddels al 16 jaar in Europa. Eigenlijk mag het een wonder heten, dat hij het klaar speelde zo lang onontdekt te blijven.

Pas toen hij in het voorjaar van 2001 op een privé-party van de bedrijfsleider van het grote Koch-imperium optrad, belande zijn demo-cd bij Koch Universal Music, waar hij in de herfst van datzelfde jaar zijn eerste platencontract ondertekende.

Na het verschijnen van zijn debuutalbum in 2004, werd hij gevraagd om op te treden bij de grote televisieshows, hield hij zich met zijn singles wekenlang staande in de voorste regionen van de Oostenrijkse hitparade en betoverde een miljoenenpubliek in “Festen der Volksmusik” en “Musikantenstadl” met zijn unieke stem. Zijn duet met André Rieu in “Musikantenstadel” op 6 november 2004 in Passau overtuigde zelfs de laatste twijfelaars.

Zijn volgende albums schoten in de officiële verkoopcijfers stuk voor stuk als een pijl omhoog.

Naast televisieoptredens en studio-opnames is het voor Semino Rossi uiterst belangrijk om steeds weer live voor zijn publiek te staan. “Ik heb het contact met mijn publiek nodig en wil graag de uitwerking van mijn songs op de gezichten van mijn fans terugzien. Want dat is toch uiteindelijk waar het een muzikant om gaat”, verklaart Semino zijn muzikale boodschap.

Boek Semino Rossi voor jouw event.

Wij controleren de beschikbaarheid en contacteren jou voor alle nodige details te bespreken.