Sergio

Met de smaak van Sergio

Het is weinigen gegeven aan een voornaam genoeg te hebben. Arno, Toots, Adèle, en, jawel, Sergio. Zijn naam staat voor een kruidig mengsel op basis van ruwe bolster en blanke pit.

De smaak van plezier

Doorbreken doet de Leuvenaar echter via de dansvloer met Taste, later Touch of Joy. In Touch of Joy vormt Sergio van 1994 af een gouden duo met Sandy (Boets). Hits volgen elkaar in hoog tempo op: ‘You’re my Baby’, ‘You’ve Got to Try’, of de titel-ballad van de debuut-cd ‘Together Forever’ (1995). Touch of Joy gaat met enige vanzelfsprekendheid internationaal en wordt mooi derde op het Golden Stage Festival in Roemenië, waar ze later voor 10.000 fans optreden.

‘Enjoy’, de single én de tweede cd (1996), wordt een nog eclatanter succes en de hittrein lijkt niet te stoppen: ‘Please, don’t go’ (Zomerhit 1997), ‘Come on and Get Up’, ‘Wild’, ‘Let’s go Crazy’. Steevast tekent Touch of Joy voor een fijne cuisson van melodie en beat, van dance en meezinger.

De smaak van vertier

Tussen alweer een nieuwe hit-plaat, ‘Dance to the rhythm’ (1998), en de toepasselijk getitelde zwanenzang van Touch of Joy, ‘Don’t say it’s over’ (2000), ontdekt de televisiewereld het allround talent van Sergio.

’s Mans tweede carrière is zo mogelijk nog indrukwekkender. Ketnet, één, VT4, VTM, alle Vlaamse zenders dingen naar de hand van de presentator: Tripties, Vliegende start, Kaviaar met pruimen, Duel, Het rapport Quisquater, De ark van Sergio,… TV-kijkend Vlaanderen koestert de brok energie die Sergio in zijn programma’s legt, hij groeit vanzelf uit tot het lievelingsdynamiet van Het Swingpaleis. Sergio schaft dat vleugje vertier dat tegelijk volks en dynamisch, populair en energiek is. Fata morgana (één) is hem op het lijf geschreven. Maar VTM gaat zover hem ‘exclusief’ aan zich te binden voor toppers als De foute quiz, De juiste prijs, Ranking the stars. Of, met Sandrine André aan zijn zijde, hij wint er met gemak Just the two of us.

De smaak van thuis

Nog voor dat zover is, versmelt Sergio beide carrières. De zanger vertegenwoordigt ons land op het tv-monument van populaire muziek: het Eurovisie Songfestival, in 2002, in Tallin, met ‘Sister’. Ook al eindigt hij slechts dertiende, in Vlaanderen is het een e-nor-me hit. Toch is Sergio@theladies niet echt een lang leven beschoren.

De smaak van peper

Sergio, tot spijt van wie het benijdt, Sergio is uniek.

Zijn rock-liefde laat hem tal van gastoptredens doen. Zijn jeugdliefde voor het levenslied drijft hem vandaag in de armen van John Terra. Zijn eigen leven vormt de peper in dit hoogstpersoonlijke mengsel.

Benieuwd hoe pikant dit recept kan worden. Want, geef toe, het zijn deze figuren die de vaderlandse muziek kruiden. Er zijn nu eenmaal veel mannen met die naam, er is zelfs een aantal Hermannen met die naam, maar er is slechts één Sergio met de echte smaak van Sergio.

Boek Sergio nu voor jouw evenement bij The Booking Company!

Boek Sergio voor jouw event.

Wij controleren de beschikbaarheid en contacteren jou voor alle nodige details te bespreken.