Sophie Dewaele

Sophie Dewaele heeft jarenlange ervaring als tv-presentatrice (WTV, Eén, VIJFtv). Daarnaast heeft ze ook een ruime radio-ervaring, journalistiek (Radio 2 Oost-Vlaanderen) en als presentatrice (Antwerpen 1, JOEfm). Ze was ook actief als freelance journaliste (o.m. Nieuwsblad Magazine) en schreef enkele (non-fictie) boeken. In 2008 gaf ze het startschot van de “Geef om haar” actie en was daarmee jarenlang de ambassadrice van deze actie ter ondersteuning van vrouwen die vechten tegen kanker.

Momenteel leidt ze ook geregeld seminaries, congressen en bedrijfsevenementen in goede banen. Ze is ook commentaarstem voor reportages en bedrijfsfilms.

Sophie studeerde af als licentiate Wijsbegeerte aan de Universiteit Gent. Eerder al was ze bij de Universiteit Gent actief als persattaché, en ze werkte ook mee op de faculteit Letteren en Wijsbegeerte aan enkele onderzoeksprojecten, waaronder MELC (Monitoring End of Life Care).

Ondertussen is Sophie op de Universiteit Gent verantwoordelijk voor de externe relaties en te boeken voor meertalige presentaties.

Boek Sophie nu bij The Booking Company!

Boek Sophie Dewaele voor jouw event.

Wij controleren de beschikbaarheid en contacteren jou voor alle nodige details te bespreken.