Nigel Voets

PRIJS OP AANVRAAG

Eerste optredens

Nigel’s passie voor de wondere wereld van het circus begint al op vroege leeftijd. Via het jeugdcircus in Rotterdam maakt hij op 6-jarige leeftijd kennis met verschillende circusdisciplines. Al snel wordt duidelijk dat hij een enorm talent heeft voor jongleren. Een leven als professioneel jongleur zag de jonge Nigel wel zitten. Snel daarna komt zijn droom al een stap dichterbij, want hij wordt gevraagd om op te treden in verschillende nationale tv-uitzendingen.

 

Van het rechte podium naar de circuspiste 

Toch is het rechte podium van de tv-studio en theater niet helemaal wat hij wil. In het circus, waar hij op jonge leeftijd aan verknocht raakte, gaat hij verder als tempojongleur. In zijn woonplaats Schiedam treedt hij op in een groot internationaal circus. Daar wordt hij gespot door diverse circuscollega’s, en al snel zijn de volgende optredens door heel Nederland een feit. Hij reist samen met zijn ouders door het hele land en doet in diverse grote circussen ervaring op.

 

Eerste echte contract

In 2008 krijgt hij zijn eerste contract in het befaamde Wintercircus Royal in Dordrecht, van de familie Teuteberg. De successen volgen elkaar in hoog tempo op, want nog maar net 2 jaar later wordt hij gevraagd om Nederland te vertegenwoordigen bij de European Magic Circus Show in Geneve, overigens ook uitgezonden op TV. In de – daaropvolgende jaren – is het jonge talent op TV te zien. In 2012 doet hij mee aan Holland’s Got Talent. Hij wordt publiekslieveling en bereikt de finale!

 

Succesvol 2015

In het begin van 2015 stond Nigel 3 maanden in de show ”Benvenuto Cellini”, een nieuwe circus productie van de Nationale Opera & Ballet, geregiseerd door Terry Gilliam. Na deze productie trad hij op in een elke dag uitverkochte Kleine Komedie samen met de Ashton Brothers, een van de beste theatergroepen van ons land. Zijn nationale bekendheid nodigt uit tot nog meer optredens in de circus-variété wereld, maar ook ziet hij kansen in het bedrijfssegment.

 

Internationaal actief

In het jaar 2016 was Nigel veel actief in het buitenland. Zo trad hij op in het bekende Oostenrijkse Circus Louis Knie en gaf hij shows in overvolle shopping malls in het Midden Oosten. Daarna kreeg hij een wintercontract waarmee hij een maand het Duitse publiek deed verbazen in het Duitse Nationaal Circus Carl Busch.

2018 wordt opnieuw een groot avontuur gevuld met veel nieuwe shows en projecten…

Categorie:

Beschrijving

  • :