Gene Thomas komt naar uw kot

Gene Thomas loopt dezer dagen op muzikale wolken. Op vrijdag 22 mei verscheen zijn gloednieuwe 3cd ‘Omsingeld’ en afgelopen vrijdag stormde dat album al de Ultratop Album 50 chart binnen op een meer dan verdienstelijke vijfde plaats.
Gene’s single ‘Mij en m’n gitaar’, één van de toppertjes uit het populaire muziekprogramma ‘Liefde voor muziek’ houdt na meer dan 2 maanden mooi stand op nummer 5 in de Ultratop 50 Vlaams. Bovendien kondigde onse ‘Vlaamse Bon Jovi’ onlangs ook een wervelend live-concert aan in de Antwerpse Stadsschouwburg en dat op zaterdag 6 november 2021.


Mocht de zomer van 2020 een normale zomer worden, dan zou je Gene ongetwijfeld aantreffen op heel wat grote podia. De coronaproblematiek beslist daar dit jaar echter anders over, sinds enkele weken hebben we er ons immers allemaal bij neergelegd dat grote evenementen en bijeenkomsten deze zomer niet zullen kunnen doorgaan. Een gemiste kans voor heel wat Belgische artiesten en dus ook voor Gene Thomas, fans en publiek zullen al die prachtige nieuwe songs uit ‘Liefde voor muziek’ en talrijke grote hits niet live kunnen beleven.


“Om deze zomer toch tegemoet te komen aan de vraag naar optredens, zijn we de voorbije weken heel creatief beginnen nadenken. De Covid-19 crisis maakt dat we nu vooral willen ‘meedenken’ met het virus en de beperkingen ervan. We moeten realistisch zijn en inzien dat openbare optredens voor grote groepen mensen een te groot risico voor onze gezondheid inhouden. Een kleine en intieme concertopzet zou dus een mogelijk alternatief kunnen zijn”, reageert Gene Thomas.


De versoepelingen van de regels rond de bestrijding van het virus doen dezer dagen mondjesmaat hun intrede, iedereen verwacht dat we deze zomer toch zullen mogen afspreken met vrienden of familie, of het nu in groepjes van 10,20 of meer (of net minder) zal zijn, dat zal de nationale Veiligheidsraad beslissen. Gelukkig heeft Gene Thomas niet veel nodig om zijn muziek live tot bij de mensen te kunnen brengen: zijn stem en zijn gitaar zijn voldoende.
En dat is wat Gene de komende weken en maanden gaat doen: zijn muziek tot bij de mensen brengen, in een akoestische setting met een zeer beperkte ploeg en met weinig materiaal. Daardoor kan de prijs van zo’n optreden betaalbaar worden voor kleinere groepen.
Bovendien biedt deze set-up de garantie dat de opgelegde social distancing maatregelen alsook de regels rond hygiëne strikt kunnen nageleefd worden.


“Gene Thomas komt naar uw kot” is een nieuwe en budgetvriendelijke formule die haalbaar is voor een klein groepje vrienden, een familie of gezin. Gene komt met z’n gitaar, en zorgt voor een onvergetelijk optreden dat zeer persoonlijk is en ‘dichtbij’ zijn publiek, al moet je dat laatste vandaag eerder spreekwoordelijk interpreteren. Uiteraard zullen de geldende maatregelen met betrekking van Covid-19 op het moment van het optreden worden nageleefd en dienen ze nauwlettend te worden gerespecteerd.

Deel dit bericht

Lees andere blogs

Live & Coverbands

The Juliets zijn klaar voor 2022!

We play the songs you sing in the shower’ 90 minuten knallen alsof het klokslag middernacht nieuwjaar is: meet The Juliets. The Juliets is een party band