Jo Vally pakt uit met nieuwe single en houdt de moed erin

‘Ik breek alleen m’n eigen hart’

“Livestreams zorgen ervoor dat ik in contact kan blijven met mijn fans en muzikanten, maar ik snak naar een echt podium en live publiek”

Jo Vally heeft, net als iedereen, zijn buik vol van heel het ‘coronagedoe’, maar houdt de moed erin voor zijn fans. Meer nog, de zanger uit het Vlaams-Brabantse Meise trakteert zijn trouwe fans op geregelde tijdstippen op welgekomen muzikale ontspanning via professionele livestreams. Daarnaast is hij volop aan het werken aan een nieuw album waar zijn fans naar mogen uitkijken en serveert alvast een voorsmaakje met zijn nieuwe single ‘Ik breek alleen m’n eigen hart’.

Niemand minder dan fijne collega en goede vriend Bart Herman kroop voor Jo in de pen en schreef de Nederlandstalige tekst voor deze cover van de easy listening-classic ‘Only a Fool Breaks His Own Hart’. Het originele nummer uit 1964 brak geen potten, maar de versie van de Caraïbische zanger Mighty Sparrow schopte het in 1978 wel tot de top van de hitlijsten in de UK en Nederland. Het is deze versie die bij Jo Vally al lang op het lijstje stond om te coveren en bij het horen van het eindresultaat, was de zanger ervan overtuigd dat dit een single moest worden, zo zegt hij zelf: “Voor we aan het nieuwe album begonnen, had ik enkele titels opgeschreven die ik zeker wou coveren en dit was er één van. Het stond eigenlijk al langer op mijn lijstje, want ik vind het een fantastisch nummer, maar nu paste het perfect in het concept van de nieuwe plaat. Bart Herman is voor de vertaling heel dicht bij het origineel gebleven, wat ik zeer fijn en erg geslaagd vind, en we hebben de muziek volledig opnieuw en live ingespeeld. De tekst gaat over een gebroken liefde en aangezien ik zelf ook al heel wat meegemaakt heb in mijn leven, kan ik me er perfect in inleven.

Ik hoop dat we het nieuwe album, dat een mix wordt van covers en eigen geschreven nieuwe nummers, half juli kunnen voorstellen aan een live publiek, want dat mis ik echt het meest van al. Van bij het prille begin van de coronacrisis ben ik gestart met livestreams. Eerst werden die gewoon gefilmd met mijn smartphone, maar ondertussen werk ik met een professioneel productieteam voor de opname en het uitzenden ervan. Die livestreams zijn absoluut nodig om contact te kunnen houden met mijn fans en muzikanten. Ik doe dat ook wel graag, maar ik hunker echt naar een volwaardig podium voor een live publiek, want ik ben heel dat coronagedoe meer dan beu!”, besluit een energieke jo Vally.

Deel dit bericht

Lees andere blogs

Live & Coverbands

The Juliets zijn klaar voor 2022!

We play the songs you sing in the shower’ 90 minuten knallen alsof het klokslag middernacht nieuwjaar is: meet The Juliets. The Juliets is een party band