Metejoor: “mijn droom is opnieuw opgeborgen”

“De grond zakte weg onder mijn voeten.”

Metejoor scoort een dikke hit met “1 op een miljoen” maar echt verzilveren kan hij dat succes niet. Optredens zijn immers niet mogelijk en daardoor ziet de zanger zijn droom om fulltime artiest te worden in duigelen vallen.

“Ik besef meer dan ooit hoe belangrijk die zekerheid van mijn job in het onderwijs is,” vertelt Joris Van Rossem in Story.

“Ik ben dankbaar om die nummer 1-positie. Andere artiesten hebben er veel langer over gedaan om daar te staan”, aldus Metejoor die maar liefst 11 singles uitbracht de afgelopen vier jaar, maar moest wachten op zijn duet met de Nederlandse Babet om volledig door te breken.

“Tegelijk leg ik mezelf nu al druk op: met mijn volgende single moet ik het succes kunnen bevestigen, om een gevestigde waarde te worden in de muziekwereld”, klinkt het ambitieus bij de zanger.

Net voor de eerste lockdown gaf Joris Van Rossem zijn job in het onderwijs op om fulltime zanger te worden. Maar toen kwam corona… “De grond zakte weg onder mijn voeten. Stress en paniek overheersten. Ik ben zelfs een stukje gecrasht”, geeft Metejoor toe.

Sinds november is de zanger ook opnieuw aan het werk in het onderwijs. “Alleen begrijpen de leerlingen niet goed wat ik op hun school kom doen. ‘Jij zingt toch liedjes?’ ‘Woon jij dan niet in een grote villa met zwembad?’ Ze denken dat ik schatrijk ben”, lacht Metejoor in Story.

Deel dit bericht

Lees andere blogs

Live & Coverbands

The Juliets zijn klaar voor 2022!

We play the songs you sing in the shower’ 90 minuten knallen alsof het klokslag middernacht nieuwjaar is: meet The Juliets. The Juliets is een party band

Nationale artiest

10 jaar Sasha & Davy: hoera!

Tijd voor een feestje ten huize van Sasha & Davy: ze vieren hun tienjarig jubileum als muzikaal duo. Proficiat! Dit kan natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan