Metejoor verovert heel Nederland en Vlaanderen

Hij sprong een gat in de lucht.

Metejoor staat samen met de Nederlandse Babet al drie weken op nummer 1 in de Vlaamse Ultratop 50 met “1 op een miljoen”. Sinds afgelopen zaterdag is dit duet ook in de Nederlandse top 40 binnengekomen op plaats 29. Dit is een zeer knappe prestatie, want Vlaamse zangers halen normaal nooit de charts in Nederland, schrijft Het Nieuwsblad. Zelfs Babet zou in Nederland nog onbekend zijn.

Metejoor’s platenbaas voorspelde dat het een grote hit zou worden. Toen MNM, Radio 2 en later ook Joe en Qmusic overstag gingen werd wel duidelijk dat het nummer erg breed ging. Joris van Rossem alias Metejoor viel van zijn stoel toen hij hoorde dat ook Nederland voor het duet valt. Dit was voor hem een intens momentje van geluk. Hij sprong een gat in de lucht. Zijn hele leven heeft hij al een enorme voorliefde voor Nederland en is hij fan van Marco Borsato.

Helaas kan de zanger door corona niet optreden en hij zal het pas echt geloven als hij kan optreden en de mensen de song zal zien en horen meezingen. “Ik heb Babet nog maar vijf keer ontmoet. Voor een fotoshoot, videoclip en om drie keer live op de radio te zingen.”, zei Metejoor in de krant. Naar verluidt zorgen de coronamaatregelen ervoor dat Babet bijvoorbeeld de VRT-gebouwen niet binnen mag. De eerste keer dat Metejoor en Babet het duet live zongen, zong de Nederlandse via livestream vanuit haar kamertje in Raamdonksveer, terwijl Metejoor zich gewoon in de VRT-studio bevond.

Zweven doet de nuchtere Joris van Rossem allerminst. Hij is blij dat hij het heeft gehaald en dat men hem kent, maar hij zal zich pas echt op nummer 1 voelen als hij heeft kunnen optreden voor een publiek. Of er nog een vervolg komt met Babet is niet zeker. De Nederlandse Babet wil eerder de Engelstalige toer opgaan.

(Nico Vanaken)

Deel dit bericht

Lees andere blogs

Live & Coverbands

The Juliets zijn klaar voor 2022!

We play the songs you sing in the shower’ 90 minuten knallen alsof het klokslag middernacht nieuwjaar is: meet The Juliets. The Juliets is een party band