Milow met zijn nieuwe single ‘Asap’

Onvoorwaardelijke vriendschap en zomerse sound

‘Asap’ is de nieuwe single van singer-songwriter Milow. Het nummer is na ‘Whatever It Takes’ en ‘First Day Of My Life’ het derde voorsmaakje van het nieuwe album dat gepland is voor begin 2022.

Milow vertelt: “Het afgelopen jaar was op creatief vlak enorm productief voor mij. Er kwam gigantisch veel tijd vrij omdat de live concerten wegvielen en ik heb op korte tijd een heel nieuw album bij elkaar geschreven. Op tekstueel vlak is dit een song in de traditie van Carole King’s ‘You’ve Got A Friend’. Over onvoorwaardelijkheid in vriendschap of in een relatie en de nood aan human connection, die in deze tijden zo duidelijk naar de oppervlakte komt. Op muzikaal vlak is het een eerste samenwerking met het Zweeds-Britse producer duo Decoo en is het een verderzetting van de zomerse, optimistische sound van de andere twee singles. De single werd gemixt door levende legende Tony Maserati, met wie ik al eerder samenwerkte voor songs als ‘You and Me (In My Pocket)’ en ‘Howling at the Moon’”.

Over de door Marvin Ströter geregisseerde video zegt Milow: “De videoclip is geïnspireerd op het feit dat iedereen zo veel tijd thuis heeft doorgebracht. Daardoor begon je op den duur de muren op te lopen en voelde je je meer en meer ingesloten door de kamer. Ik heb een grote houten constructie laten bouwen in Berlijn om dit idee visueel te vertalen naar een grensverleggende clip. Drie verschillende groottes van kamers konden ronddraaien, om het equivalent van een hamster in een rad te bekomen”.

‘ASAP’ is voor Milow een blik op de toekomst met de hoop dat we zo snel mogelijk weer samen zullen zijn. Een zin uit de tekst van het nummer vat het samen: “After everything that we’ve been through, you and I we’re gonna handle this too”. ‘Asap’ is een instant Milow klassieker voor de lente en zomer van 2021.

Deel dit bericht

Lees andere blogs

Live & Coverbands

The Juliets zijn klaar voor 2022!

We play the songs you sing in the shower’ 90 minuten knallen alsof het klokslag middernacht nieuwjaar is: meet The Juliets. The Juliets is een party band